Tarieven en Vergoedingen

Tarieven

Een behandeling duurt meestal 45 à 55 minuten. 

  • Consult  € 30
  • Consult en eerste behandeling   € 66
  • Vervolgbehandeling   € 60

Vergoedingen

Doordat ik ben aangesloten bij Zhong, de Beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde, worden mijn behandelingen door de meeste Nederlandse zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Meestal vergoedt de zorgverzekeraar tussen de 75% en 100% van de kosten.

Aangezien de vergoeding voor acupunctuur plaatsvindt vanuit de aanvullende verzekering is het verplichte eigen risico van de zorgverzekering niet van toepassing op de acupunctuurbehandeling.

Aangesloten bij ZhongDe beroepsvereniging Zhong waarborgt een hoge kwaliteit van alle bij haar aangesloten TCG-therapeuten. Zhong controleert regelmatig het deskundigheidsniveau van de therapeuten, alsmede van de opleidingen voor Chinese Geneeswijzen.

Alle bij Zhong aangesloten leden zijn verplicht om jaarlijks een minimaal aantal geaccrediteerde cursussen te volgen in het kader van bij- en nascholing. Hierdoor blijft het kwaliteitsniveau gewaarborgd.

Op de website van de beroepsvereniging Zhong vindt u een overzicht van de vergoedingen van de verschillende zorgverzekeraars. Ook op de website van Zorgwijzer vindt u informatie over de vergoeding voor acupunctuur.

Betaling

 De betaling vindt plaats per contant of pinnen (liever pinnen). U krijgt een factuur mee, die u vervolgens bij uw zorgverzekeraar kunt indienen.

Klachten

Via mijn lidmaatschap van Zhong ben ik aangesloten bij de Klachtencommissie voor Alternatieve Behandelwijzen, KAB.

KAB logo 150