Over mij

Wen Ling Lee AcupunctuurMijn naam is Wen-Ling Lee. Ik ben geboren in Taiwan en ben in 2003 naar Nederland verhuisd.

In Taiwan is de Traditionele Chinese Geneeskunde nauw verbonden met het dagelijks leven. We combineren er geneeskrachtige kruiden met groenten of vlees om zo een gezonde maaltijd te bereiden. Mijn grootvader was een kruidendokter (herb therapist). Ik leerde er als kind al hoe guasha en drukpuntmassage te gebruiken tegen buikpijn en tegen de hitte in de zomer. Ook leerde ik er hoe ik mijn lichaam warm kon houden door middel van voeding en kruiden, zoals door het drinken van gemberthee.

Oosterse sfeerIn Taiwan wordt TCG algemeen geaccepteerd en gezien als een effectieve geneeswijze.
Het staat iedereen vrij om zich bij een kwaal ofwel door een dokter volgens de Westerse geneeskunst te laten behandelen of door een TCG-therapeut. Beide methodes staan in even hoog aanzien en worden volledig door de verzekering gedekt.

Ik ben gediplomeerd acupuncturist en gedurende mijn opleiding en ook daarna heb ik elke zomer in privéklinieken in Taiwan stage gelopen om mijn praktische kennis verder uit te breiden.

Voor mijn afstudeeropdracht heb ik mij verdiept in acupunctuurbehandelingen bij knie artrose. 

Om de fijngevoeligheid van mijn vingers verder te ontwikkelen en hierdoor de acupunten acurater te kunnen vinden, heb ik naast Qigong, in 2005 Reiki I & II gestudeerd en in 2011 Reconnection Healing I II & III.

OPLEIDINGEN:

  • Shenzhou Open University of TCM, Amsterdam
  • Foundation of Chinese Medicine
  • Acupuncture
  • Stichting Hoger Onderwijs Nederland
  • Westers Medische Basiskennis