Cupping

Cupping is een onderdeel van de traditionele Chinese Geneeskunde. Nadat het te behandelen deel van het lichaam eerst met kruidenolie is ingesmeerd, worden er vervolgens een aantal cups geplaatst. Hierna wordt er onder de cups een vacuüm gecreëerd, waardoor de huid bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt gestimuleerd.

Cupping behandelingHet gebied onder dit vacuüm wordt hierdoor extreem goed doorbloed en de reflexwerking zorgt ervoor dat het spiergebied tot ontspanning komt. Er treedt een zeer sterkte doorbloeding op onder de cups, die over het lichaam worden bewogen. Dit heeft een zeer intensieve en krachtige uitwerking. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer  lichaamsenergie (Qi) geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hoopt de koolstofdioxide zich op.

Door cupping kunnen deze gifstoffen naar het huidoppervlak worden gehaald, zodat ze makkelijker af te voeren zijn door het lichaam. Op deze manier kunnen talloze klachten die zich afspelen in het bindweefsel en bij de spieren worden verlicht of verholpen. De cups zullen gedurende ongeveer 10 minuten blijven staan.

Na een behandeling met cupping kan er een duidelijke verkleuring van de huid te zien zijn op de plaatsen waar de cups waren geplaatst. Deze verkleuring kan variëren van rood tot diep paars. Bij een normale lichaamsconditie verdwijnen de vlekken weer binnen 3 tot 7 dagen.