Andere behandelingen

Guasha

GuaSha is een eeuwenoude geneeswijze waarbij gebruik wordt gemaakt van een intensieve inwerking op de huid, spieren, bindweefsel en de meridianen. Eerst wordt een deel van het lichaam ingesmeerd met kruidenolie. Vervolgens zal ik met een speciale schraper het gedeelte van het lichaam waar de olie is aangebracht gaan schrapen. De schraper is gemaakt van jade of een andere speciale steensoort.

Lees meer...

Moxa

Moxa is een Chinees kruid. Door een propje van het bijvoetkruid (Artemisia vulgaris)  op een naald die in een acupunctuurpunt is aangebracht te verbranden, komt er warmte vrij die naar het lichaam wordt vervoerd. Dit heeft tot doel een tekort aan Qi (energie) op te heffen en de circulatie van de Qi te bevorderen.

Lees meer...

Cupping

Cupping is een onderdeel van de traditionele Chinese Geneeskunde. Nadat het te behandelen deel van het lichaam eerst met kruidenolie is ingesmeerd, worden er vervolgens een aantal cups geplaatst. Hierna wordt er onder de cups een vacuüm gecreëerd, waardoor de huid bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt gestimuleerd.

Lees meer...