Guasha

GuaSha is een eeuwenoude geneeswijze waarbij gebruik wordt gemaakt van een intensieve inwerking op de huid, spieren, bindweefsel en de meridianen. Eerst wordt een deel van het lichaam ingesmeerd met kruidenolie. Vervolgens zal ik met een speciale schraper het gedeelte van het lichaam waar de olie is aangebracht gaan schrapen. De schraper is gemaakt van jade of een andere speciale steensoort.

Guasha behandeling met schraper van jade of andere speciale steensoortDoor het schrapen verkleurt het GuaSha gebied op die plaatsen waar zich blokkades (afvalstoffen) bevinden. Er verschijnen bloeduitstortingen (Sha) op de huid. Aan de kleur van de bloeduitstorting kan ik zien of het hier een recente of een langdurige blokkade betreft. In het algemeen kan men zeggen, dat hoe donkerder de vlek hoe langduriger de blokkade. De kleur kan variëren van licht rood tot donker rood, maar ook blauw, paars en zelfs zwart is mogelijk. Bij een normale lichaamsconditie verdwijnen de vlekken weer binnen 3 tot 7 dagen.

GuaSha verbetert de toevoer van bloed in het zachte weefsel. Het stimuleert de lichaamsnatuurlijke, pijnstillende bloedcirculatie in het opioniden systeem. Hierdoor verlicht het de lokale pijn en ook de pijn op andere plaatsen in het lichaam.