Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en werd meer dan 2000 jaar geleden al beschreven in de klassieke Chinese literatuur.

Lees meer...

Doet acupunctuur pijn?

Dit is waarschijnlijk de meest gestelde vraag over acupunctuur. Veel mensen denken aan pijn als het over naalden gaat. Acupunctuur is echter pijnloos, omdat de naalden die hierbij worden gebruikt niet dikker zijn dan de snorharen van een hond.

Lees meer...

Worden de naalden hergebruikt?

Alle naalden die in de acupunctuurpraktijk worden gebruikt zijn steriel en worden na gebruik weggegooid.

Lees meer...

Wat kan ik tijdens een acupunctuurbehandeling verwachten?

Tijdens het eerste consult ga ik een compleet overzicht opstellen van uw medische historie en uw huidige gezondheid.  Allereerst gaat de aandacht uiteraard uit naar de hoofdklacht waarmee u komt.

Lees meer...

Hoe vaak moet ik komen?

Acupunctuurbehandelingen worden meestal op wekelijkse basis gedaan. Problemen die zich al langer voordoen, vergen doorgaans wat meer behandelingen dan problemen die pas kort geleden zijn begonnen.

Lees meer...

Hoe kan ik mij op een bezoek voorbereiden?

Voordat u een acupunctuurbehandeling ondergaat, is het beter om geen al te stressvolle activiteiten te verrichten, geen alcohol te drinken en geen zware maaltijd te gebruiken. Het best kunt u voor de behandeling een lichte maaltijd eten.

Lees meer...